Wijsheid komt met de jaren, luidt het gezegde. Een senior heeft meer levenservaring dan een student en zit vaak boordevol met goede adviezen en mooie verhalen over vroeger. Als SeniorenStudent kun je dan ook van alles leren van jouw senior. Doe er je voordeel mee: luister naar de verhalen en stel vragen. Wie weet steek je er wat van op!
Leer een andere generatie kennen
De mensen waar jij als student het meest mee omgaat, zijn waarschijnlijk leeftijdsgenoten. Maar door het werk als SeniorenStudent kom je uit je eigen wereld en leer je iemand van een andere generatie goed kennen. Rivka (19) vertelt: “Je wordt je veel bewuster van dingen en je leert om door de ogen van een ander kijken.” Ook Myrd (19) leert van het leeftijdsverschil met ‘zijn’ senior Bob (80): “Alleen al het feit dat Bob vier keer zo lang op deze aardbol rondloopt. Dat geeft mij nieuwe inzichten.”
Dezelfde interesses in een andere tijd
SeniorenStudent koppelt studenten en senioren die bij elkaar passen. Vaak betekent dat een match op basis van persoonlijke overeenkomsten of gedeelde interesses, zoals de match tussen Jo (89) en Amber (23). Jo vertelt: “In de jaren vijftig studeerde ik Geneeskunde, net als Amber nu. We vinden het allebei interessant om over de verschillen tussen vroeger en nu te praten.” Ook hebben Jo en Amber het regelmatig over het verschil tussen patiënt en dokter. Zo leer je als student vanuit een ander oogpunt naar jouw interesses te kijken.
Kijk naar het grotere geheel
Studenten hebben vaak het gevoel dat alles nu moet gebeuren. Je moet allerlei keuzes maken over wie je wil worden en welke carrière-richting je op wil én je moet goede cijfers halen en werkervaring opdoen om daar te kunnen komen. Chava (23) leerde van Christine (70) om dingen in perspectief te zien: “Christine kijkt dan naar het grote geheel en vertelt over hoe zij zo’n situatie heeft meegemaakt in haar leven en hoe je daar later op terugkijkt.”
Extra tip: Eerder gaven we tips om het leeftijdsverschil te doorbreken en samen met social media aan de slag te gaan. Nog niet gelezen? Lees het hier!